Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΡΙΚΑΚΗ ΛΟΥΚΙΑ

[1961]

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1961.Από το 1978 εώς το 1981 σπούδασε ιστορία της τέχνης στην Αγγλία.Εργάστηκε στο γραφείο Νεότητος του Συμβουλίου της Ευρώπης, και στη συνέχεια ως βοηθός παραγωγής στην ελληνική τηλεόραση.
Συνεργάστηκε σαν δημοσιογράφος με τις εφημερίδες «Καθημερινή» , και «Πρώτη» αλλά και με τα περιοδικά ΑΝΤΙ ,Σύγχρονος Κινηματογράφος , Ταχυδρόμος , Μία ,Τέταρτο ,Ενα. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά TV WORLD , TBI , ως ανταποκρίτρια από την Ελλάδα, ενώ υπήρξε μέλος της ένωσης ξένων ανταποκριτών.
Μετέφρασε «Το σπίτι στη γωνιά του Πουφ» A.A.MILN.
Τα χρόνια 1986-88 και 1991 υπήρξε υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του Φ.Ε.Κ.Θ. Πρόεδρος του Εuropean Producers Network. To 1984 ιδρύει την εταιρία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων ORAMA.
Υπήρξε μέλος: Του Διοικητικού Συμβουλίου του προγράμματος MEDIA της ΕΟΚ EURO AIM ,του ΜEDIA MAP TV, και του MEDIA Documentary. Της Εθνικής Επιτροπής για το οπτικοακουστικό EUREKA.Tης κριτικής επιτροπήςτου Φεστιβάλ του Μοντρέ.Του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού ιδρύματος Νεότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης.Του Δ.Σ. του European Coordination. Της επιτροπής εκπαίδευσης European Youth Forum .Της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Pix Europa Βερολίνο 1992.
Συμμετείχε στα Ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης παραγωγών.Πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας Νέων Οικολόγων 1983.Σκηνοθέτησε πολλά ντοκυμαντέρ καθώς και ταινίες μικρού μήκους.

ΤΑΙΝΙΕΣ:1.Ταξίδι στην Αυστραλία , 2.Κουαρτέτο σε τέσσερεις κινήσεις.
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ:1.Σουρεάλ Ερως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου