Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΔΥΟ ΘΕΟΙ


του Λένου Χρηστίδη
Γενικές-ιστορικές πληροφορίες: Γράφτηκε το 1999. Βραβεύτηκε με το βραβείο Κάρολος Κουν, ως το καλύτερο έργο της χρονιάς.
Το έργο ανέβηκε την θεατρική περίοδο 2010-2011 από τον θεατρικό οργανισμό Νέο Λόγο και το Studio
Μαυροιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, και θα επαναληφθεί την περίοδο 2011-2012 ως εναρκτήριο έργο της περιόδου, με πρεμιέρα στις 23 Σεπτεμβρίου.
Έκδοση: Καστανιώτης
Υπόθεση: Ο Πάτρικ και ο Μιγκέλ, ήρωες κάποιας μελλοντικής εποχής, έχουν βρεθεί έγκλειστοι σε ίδρυμα λόγω της εξάρτησής τους από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Εν όψει ενός επικείμενου πολέμου με πυρηνικά όπλα, ανάμεσα στα δύο κράτη στα οποία έχει χωριστεί ο κόσμος, την Ευρασία και την Αμερική, και την πιθανότητα αυτός ο πόλεμος να εξαφανίσει κάθε ίχνος ζωής επί της γης, ο Πάτρικ και ο Μιγκέλ αποφασίζουν να γράψουν την ιστορία του κόσμου, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή που κρύβουν στο δωμάτιό τους. 'Οταν το σχέδιο των δύο φίλων γίνεται γνωστό στο προσωπικό και τους τρόφιμους του ιδρύματος, όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του επιθυμούν να καταγραφούν στα κατάστιχα της ιστορίας που προορίζονταιγια τους μελλοντικούς κατοίκους του πλανήτη. Επιθυμούν όμως να καταγραφούν σαν κάτι παραπάνω απ' αυτό που είναι στην πραγματικότητα, σαν σπουδαίες προσωπικότητες. Όμως οι φιλοδοξίες τους ξεπερνιούνταιαπό τους δύο φίλους, που υπερβαίνουν κάθε όριο, καταγράφοντας τους ίδιους τους τους εαυτούς,ως τους Δύο Θεούς που δημιούργησαν τα πάντα στη Γη.

ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου