Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Η ΕΒΔΟΜΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Του Ιακ.Καμπανέλλη

Υπόθεση:
Αναφέρεται στις αρχές της δεκαετίας του ’50,σε παλιά γειτονιά της Αθήνας.Ο Αλέξης παντρεύεται την αγαπημένη του Χριστίνα, η οποία ζεί στον κόσμο της, συνδιάζοντας ανύπαρκτα πρόσωπα , με το παρελθόν.Ο Αλέξης έχει σπουδάσει σχέδιο,και στην αναζήτηση δουλειάς ,αρνείται να συμβιβαστεί με την άσχημη πραγματικότητα, και να δεχτεί κάποια δουλειά που δεν έχει σχέση μ’ αυτό που σπούδασε.Η Ελλη, η αδερφή της Χριστίνας κι ο πατέρας του Αλέξη, προσπαθούν να τους προσγειώσουν.
Οταν ,ο Αλέξης,παρουσιάζει σε κάποιο εργοστάσιο την μακέτα μιας ιδέας του,δεν είναι έτοιμος να δεχτεί την απόρριψη.Ετσί αποκρύπτει την αποτυχία του και λέει στους δικούς του πως τον προσέλαβαν στη θέση του διευθυντού, όμως η Χριστίνα τελικά το ανακαλύπτει.Ο αλέξης αναγκάζεται να δουλέψει στην οικοδομή,γιατί τα χρέη του πατέρα του τους απειλούν με έξωση.Ενα ατύχημα όμως στην οικοδομή που δουλέυει,στέκεται μοιραίο για τη ζωή του.

Γενικές-ιστορικές πληροφορίες:
Οταν στο τέλος του 1955 υποβάλλει το έργο στο Εθνικό, ο γενικός διευθυντής Αιμίλιος Χουρμούζιος λέει στον τύπο : «Βρήκα επιτέλους το έργο με το οποίο μπορεί να ξεκινήσει η Δεύτερη Σκηνή». Τον Ιανουάριο του 1956 γίνεται η παράσταση του έργου σε σκηνοθεσία Κωστή Μιχαηλίδη, τα εγκαίνια της δεύτερης σκηνής του Εθνικού[σημερινή Νέα Σκηνή] και η επίσημη παρουσίαση του συγγραφέα. Εγινε ταινία το 1966.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ (VIDEO)
Η Έβδομη Μέρα της Δημιουργίας - Ταινία 1966

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου