Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ

Των Αλ.Σακελλάριου-Χρ.Γιαννακόπουλου

Υπόθεση:
Ο Στέλιος Κοντογιώργης είναι ένας καλοκάγαθος ράφτης ,που ζει μια ήσυχη ζωή στην Αθήνα,μέχρι τη στιγμή που καταφθάνει ο θείος του απ’ το χωριό,τον Κουτσόπυργο.Μετά το φονικό που έγινε το προηγούμενο βράδυ στο χωριό,ο Στέλιος είναι πιά ο τελευταίος Κοντογιώργης που απέμεινε για να ξεπλυνει τη ντροπή.Αυτό είναι το μαντάτο που έφερε ο μπάρμπας του, επιμένωντας πως πρέπει να κάνει το χρέος του.
Το αντίπαλο σόϊ της βεντέτας ,είναι οι Μακρυκωσταίοι, κι αυτός που έχει απομείνει για να τον «χαλάσει» ο Στέλιος είναι ο Θωμάς, ένα επίσης ήσυχο ανθρωπάκι,που συμπτωμάτικά βρίσκεται στην Αθήνα για κάτι δουλίτσες.Τα πράγματα μπερδεύει ένας συμπατριώτης τους, που με τις πληροφορίες που δίνει άθελά του, στον καθένα χωριστά, τους τρομοκρατεί σε σημείο που τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν ο ένας απ’ τον άλλο.Καταφύγειο βρίσκουν σ’ ένα απόμερο ξενοδοχείο, και…συγκάτοικοι στο ίδιο δωμάτιο!

Γενικές-ιστορικές πληροφορίες:
Εγινε ταινία* το 1960, σε σενάριο Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Σακελλάριου.

*με τους Ντ.Ηλιόπουλο ,Κ.Χατζηχρήστος,Π.Ζερβός,Λ.Διανέλλος,Τζ.Γαρμπή κ.α.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 1999

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας,
    πολύ καλή δουλειά κάνετε και θέλουμε να σας συγχαρούμε. Είμαστε οι Σκηνοβάτες Φθιώτιδας μια θεατρική ομάδα από τη Λαμία. Το μπλογκ σας μας κέντρισε το ενδιαφέρον και διαβάσαμε ενδιαφέροντα θεατρικά έργα. Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε αν είναι δυνατόν να βρεθούν και σαν θεατρικά κείμενα κάποια από τα έργα που περιγράφετε. Συγκεκριμένα ψάχνουμε το Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες. Αναμένουμε την απάντησή σας.
    Θα χαρούμε πολύ να μας επισκεφτείτε στο μπλογκ μας http://skinovatesfthiotidas.blogspot.gr/ .
    Με εκτίμηση,
    ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας κι ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια,
    απ'όσο μπορώ να γνωρίζω, τα έργα του Σάκελλάριου δεν έχουν εκδοθεί, τουλάχιστον τα περισσότερα. Μπορείτε να το βρείτε ίσως στην βιβλιοθήκη του Εθνικού Θεάτρου, εκεί θα πρέπει να το έχουν. Μπορείτε ακόμα να ρωτήσετε και ομάδες που ήδη το έχουν παίξει.
    Εξαρτάται βέβαια και πως θέλετε να το χρησιμοποιήσετε: μπορείτε να το διασκευάσετε, ή χρειάζεται να αναζητήσετε τον κάτοχο των δικαιωμάτων των έργων του κτλ (το συγκεκριμένο είναι συνεργασία με τον Γιαννακόπουλο), οπότε σ' αυτή την περίπτωση μάλλον πρέπει να απευθυνθείτε στην εταιρεία ελλήνων θεατρικών συγγραφέων.
    Καλή επιτυχία σας εύχομαι και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή