Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΚΕΧΑΪΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

[1933]

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:
Ο Δημήτρης Κεχαϊδης ,γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1933, μεγάλωσε στο Βόλο και σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Εμφανίζεται στο θέατρο το 1957,φοιτητής ακόμη, με τα μονόπρακτα «Μακρυνό Λυπητερό Τραγούδι»[57-58] και «Παιχνίδια στις Αλυκές»,που παρουσιάστηκαν από το Θ.Τέχνης του Κ.Κουν, έργα μη αντιπροσωπευτικά του μελλοντικού θεάτρου του.
Εργα του παραστάθηκαν στο Εθνικό Θέατρο,στο Κ.Θ.Β.Ε., σε Δημοτικά Περιφειακά Θέατρα, από διάφορους επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς θιάσους.Μεταδόθηκαν ακόμη από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της Ελλάδος και του εξωτερικού.
Η άρνηση του παρόντος, η ζωντανή ανάμνηση του παρελθόντος, τα προσδοκούμενα ,άπιαστα όνειρα του μέλλοντος, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους ήρωες των έργων του.

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ:
1. Μακρυνό λυπητερό τραγούδι, 2. Παιχνίδια στις Αλυκές , 3 .Ο Μεγάλος Περίπατος 4. Προάστειο Ν.Φαλήρου , 5.Το Πανηγύρι, 6.Η Βέρα , 7.Το Τάβλι , 8. Δάφνες και Πικροδάφνες , 9.Με Δύναμη απ’ την Κηφισιά

*«Επειδή μ’ ενδιαφέρουν οι λαϊκοί άνθρωποι, προσπαθώ να βρίσκομαι στους χώρους που ζούν.Ακόμα τα κοινά στοιχεία που βρίσκω σ’ όλους αυτούς τους ανθρώπους, με βοηθούν πάρα πολύ στην προσπάθειά μου νε βρώ μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του Έλληνα…» Δ.ΚΕΧΑΪΔΗΣ [ΒΗΜΑ 3/1972]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου